Mycket på en gång



Rolig lördagskväll!



Mycket godis ! Hallonlakritsskalle i mitt hjärta!



Idag hade vi mysdag och gick på stan för att fixa inför Thailand, det gick sådär, men resten av dagen har varit bra :-)


Dagens outfit!



En t-shirt och underställsbyxor!



Nu är det kladdkakebak och tacosförberedelser som gäller!

Sliten?

Jag tänkte gå hem och bada efter skolan. Men jag fick gå och lägga mig och sova först. Tio i fem somnade jag Fem över sju vaknade jag av att telefonen ringde! Men nu är det fredag och lov!




LOOOV!

Nu får vi gå hem! En vecka sportlov, fyra veckor Thailand, en vecka påsklov.. Sex veckor!

Men det behövs nog när man är så trött att man knappt orkar resa sig för att gå hem..





Från Grekland i somras när vi skulle sova på balkongen, en timme sov vi innan vi gick in ;-)

Lyckad storhandling! Eller?

Vi passade på at storhandla förut när vi hade håltimme. Förberedelser för en mysig tacoskväll, med kanske 2,5 kilo godis! :-) Men har man olika åsikter om vad man ska ha i tacos kan det bli svårt:

Ska ha:
*Bananer
*Nötter
*Ost
*Paprika
*Creme fraische

Tydligen nödvändigt (ja, man måste ju tänka på att alla ska tycka att det är gott:
*Lök (den kan i och för sig vara ganska rolig att skära när man får ha simglasögon på sig)
*Majs (när jag var lite fick jag huvudvärk av minimajs, så gott tyckte jag att det var..)

Men det ÄR ganska roligt att handla!

Färdig!

Tre prov och en inlämning, på mindre än en vecka. Men nu är den nästanveckan slut! Så nu blir det mer uppdatering här!

Äntligen!

Vi har varit på universitetet en gång om året hela gymnasiet, mitt lag har alltid kommit sist, men idag kom vi trea ! :) Väärt!



Nej, vi fick inga blommor, men en jättefin mugg!

:-)

Fysikprovet är skrivet, jag är helt slut i huvudet, men hoppas att det gick bra :) Nu är det bara samhällskunskapen kvar innan lovet! Fast nu blir det träna, träna, träna ! :)


Dagens..

..pose!


Ledsen för den dåliga uppdateringen, men det är sista veckan innan sportlovet, sportlovet som är början på de sex veckor (med Thailand inräknat) innan vi kommer tillbaka till skolan igen, så det är ganska mycket som behöver göras, plugg, plugg, plugg!

Gubbmatch och melodifestivalen

Vi spelade match mot gubbarna i Karlstads vattenpolo förut och vi vann! men nu blir det melodifestivalen :)


KUL

Helgen kommer ägnas åt:

*Fysikplugg
*Samhällskunskapsplugg
*Filmanalysskrivning

Men jo, det blir nog kul :-)


Sommar!

Jag tänkte att det kunde passa med lite sommarbilder nu när det ska bli snöstorm imorgon :-)


Rolig gympa!

Spökboll spelade vi som uppvärmning och helt plötsligt utan att jag hade märkt hur det gick till så var jag ensam kvar i mitt lag när de andra hade åkt ut, jag borde kanske ha bättre koll, men jag hade väl fullt fokus på bollarna för att inte åka ut, fast det gjorde jag tillslut ändå.. fast roligt var det!



Förberedelser



In action



Glad, trots att vi förlorade, för kul var det!

Fint väder!

Nu för tiden är livet en dans på snö! Det kommer nog ta ett tag innan rosorna kommer fram, jag bara tänkte på det.. Men det är fint med snö!






Fotboll vs vattenpolo

Varför ska en kille välja att spela vattenpolo istället för fotboll? Först en anledning till varför han inte borde det:

*Alla ni killar som drar upp tröjan som målgest, det kan bli LITE svårt i vattenpolo, därför är det kanske bättre om ni spelar fotboll, men å andra sidan antar jag att ni har den målgest ni har för att ni vill visa era magrutor och vet ni? De syns hela tiden i vattenpolo!

Men nu anledningarna till varför en fotbollskille borde börja spela vattenpolo istället:

Det finns killar som spelar fotboll för att det är roligt(vattenpolo är roligare), för att de har så roligt med sina kompisar (jag skulle tippa på att de skulle ha roligare med killarna och tjejerna i Karlstad Vattenpolo), men för de killar som spelar fotboll av andra anledningar kan ni nu få veta varför vattenpolo är bättre:

*Många killar spelar fotboll för att man får snygg kropp av det, men vad är vitsen med att ha en snygg kropp om man bara får visa upp den när man gör mål (om man nu har tröjuppdragning som målgest och hur coolt är det egentligen?), hur kul är det då att vara back, eller målvakt, hur många mål gör man då och hur många målgester blir det? Är det inte då smartare att spela vattenpolo och få gå omkring i speedos så att alla kan beundra era vackra kroppar, även när ni inte gör mål?

*Det finns också killar som spelar fotboll för att tjejerna tycker att det är mysigt med fotbollskillar, men hur mysigt är det egentligen med svett-och gräslukt? När man spelat en vattenpolomatch luktar man definitivt inte svett, det vill säga, man får en mycket större chans hos tjejerna om man luktar gott efter att ha spelat match (alltså om man spelar vattenpolo istället för fotboll).

*Men den största fördelen av dem alla: Ni behöver inte filma(låtsas att ni ramlar) hela tiden, i vattenpolo där är det hårda tag som gäller och inga fotbollsfjollerier med låtsasramlingar.


Vattenpolo eller fotboll? Vattenpolo förstås!

Sjukt bra film!

Valentine's day, klart sevärd film och jättemysig! :-)


BIO!

Valentine's day! Mysigt!

Onsdag!

Usch, jag tycker inte om att vara stressad, men det är jag nu..:/ fast det är ju onsdag idag, så jag tänkte komma på något roligt att göra (onsdag=roliga onsdagen) så förhoppningsvis blir jag mer ostressad då :)






Påväg mot

gymnasiets sista fysiklektion..


Handboll vs vattenpolo

Vattenpolo är lite som handboll, fast i vattnet. Men om du som tjej därute sitter och funderar över huruvida du ska välja att spela vattenpolo eller handboll så ska du veta att det finns två stora fördelar med att välja vattebpolo framför handboll:

*Du slipper sminka dig när du ska till träningen. (det gäller i och för sig de flesta tjejsporterna, spelar man vattenpolo slipper man stå timmar framför spegeln innan man ska iväg till en träning eller en match, sminket försvinner ju ändå i vattnet och då är det ingen idé att sminka sig) Klart skönt. Detta skulle många spara mycket tid på..

*Du behöver inte oroa dig för att du inte visar tillräckligt mycket av benen, med en vattenpolobaddräkt syns i stort sett hela benen. (För alla er som har undrat varför handbollstjejer har så korta shorts kan jag nu tala om att en handbollspelande tjej har talat om för mig att det beror på att benen blir snyggare då, men det kan ju finnas andra orsaker..)

Detta är två helt klart avgörande orsaker till varför man borde välja vattenpolo framför handboll (eller?)





Fast den viktigaste anledningen är ju att det ÄR roligare!

Anledningen till att man inte ska cykla med en 10 kg tung väska.

I alla fall inte PÅ cykelkorgen. (Min väska får inte plats i..)




Fast ganska bra gick det.

:-)


Jag bara måste..

..säga att jag längtar lite till Thailand nu. Det är bara tre veckor kvar! Sedan blir det Thailand i fyra veckor, VÄRT!

Hockey vs vattenpolo

Jag ska nu tala om för er varför vattenpolo är bättre än hockey. Men för att kunna göra det måste ni ju veta vad det innebär att vara hockeykille (allt detta stämmer nämligen inte för tjejerna som spelar hockey):

*Man är ovanligt duktig för att vara kille, man kan ju göra två saker samtidigt; både stå på skridskorna och skjuta på pucken.

*Man är egentligen lika duktig som Peter Forsberg, det är bara det att ingen har upptäckt det än, det beror på följande:
1. Man är inte det.
2. Man har så mycket skydd och kläder att ingen i publiken förstår vem man egentligen är. (om inte publiken råkar veta exakt vilket nummer man har på tröjan, vilket är sällsynt om de inte insett att man är lika bra som Peter Forsberg)

*Som hockeykille får man väldigt snygg rumpa, även kallad hockeyrumpa eller ankrumpa.

*Om man är hockeykille är det också givet att man blir hockeyproffs och välbetald, man behöver därmed inte lägga ned sig i skolan vilket är väldigt positivt för intelligensen.




Vad är det då som säger att vattenpolo är bättre än allt det här?
*Killarna i vattenpolo kan göra hela TRE saker samtidigt; simma, skjuta med bollen OCH komma ihåg att gå upp och andas.

*Jag betvivlar att Peter Forsberg är en utomordentlig vattenpolospelare, vilket innebär att ALLA som spelar vattenpolo är bättre än honom.

*Jo, det finns många hockeykillar som har snygg rumpa, så nej det var inte så mycket ironi i den, men i vattenpolo får man SE alla de snygga rumporna, de är inte dolda bakom skydd och kläder, endast bakom speedos!

*Det är nästan omöjligt att bli välbetald inom vattenpolo, med det sagt, man behöver alltså plugga för att kunna bli något, vilket utan ironi är bra för intelligensen.

(Ni ska alltså läsa hockeykillarnas punkter med en smula ironi..)


Så för alla er som undrar om ni ska börja spela vattenpolo eller hockey så vet ni nu vad ni ska välja: Vattenpolo förstås!

Hört i korridoren

Jag höll på att skratta ihjäl mig:

En kille i korridoren: "Jag har blivit svärifiserad, det är pappas fel" Killen gör något som inte lyckas: "KUK! Se, jag säger ju det, det är pappas fel!"

Svärifiserad, dagens ord!




(Alltså man har umgåtts väldigt mycket med en person som svär mycket, vilket har lett till att man själv börjar svära mycket..)

Dagens..





..humör är bra! :)


Dagens diss!

Jag måste bara säga att frusna växlar inte är någon hit när man ska cykla till skolan på morgonen. Jag cyklade på ettan hela vägen, benen trampade tills de nästan flög av för att jag ens skulle komma framåt

Både god och fin!





Min fantastiska mamma och lika fantastiska lillebror bakade semlor förut, både jättegod och jättefina! :)

God eller bara fin?



Jag hittade den här bilden från en utlandsresa som vi gjorde i somras. Det är mysigt att göra maten fin, även om de här säkert tog en hel del tid att göra. Men, man behöver inte göra det så här avancerat för att det ska se fint ut, men fin mat ser alltid godare ut!

Glad alla hjärtans dag <3




Inte melodifestivalen

Vi valde att se på en film istället för att titta på melodifestivalen idag, L.A. Gigolo blir det.

Jag hittade inga balskor, det var för tidigt för det sade de i affärerna.. men ett armband hittade jag!:)

Sex personer var vi på träningen, men det var roligt!

Livet blir så mycket roligare om man fular sig ibland!



Nu ska vi snart ner på stan och kolla på skor till studenten, sedan blir det träning.

13 februari

Det skulle bli snöstorm, sade de på vädret igår, och så är det jättefint väder med strålande sol. Jätteskönt! och jättebra eftersom våra killar ska köra till Västerås och spela vattenpolo, lycka till! :)

Nu blir det fredagsmys!



Det blev köttfondue till middag idag, ASgott var det ! :)

och nu är det Let's dance som gäller :)!


Glad att jag inte är spelnörd!

Vi har haft som uppgift i ett av våra ämnen att spela ett datorspel så att vi ska kunna analysera det. Jag spelade The Sims 2, det var jätteroligt förra veckan, men jag måste säga att det blir ganska enformigt efter att ha spelat det ett tag. Jag tror inte heller att det är meningen att man ska bli åksjuk när man spelar ett sådant spel, skumt faktiskt. Men jag har nog spelat det tillräckligt mycket för att kunna analysera det nu, så då slipper jag spela mer :)



Fast jag kan se ganska nördig ut när jag sitter vid datorn..;) (fast här är en bild när jag gör något skolarbete)


Fredag



Sista fysiklabben, Dracula och en lektion där vi ska spela spel, bra dag :)!

Gott!

Idag var vi ute och åt, det var JÄTTEgott! :)







Inför en ny regel i lagsport!

Vi hade olika typer av bollsporter på gymnastiken idag, det var ganska roligt, men vårt lag var nog absolut sämst, vi förlorade alla matcher! Men, man kan ha kul ändå, vi hade nog den bästa hejarklacken!

Men det hände två saker som var extra roliga, då i alla fall:

*För det första var det roligt att titta på dem som spelade basket och hade glömt bort att det inte var doppboll som gällde.

*Här kommer den nya regeln kommer in: om man har bollen och en person skriker "passa" och man känner att man måste göra något snabbt, då KAN det ju hända att man glömmer bort att kolla vem som skrek. Alltså, jag hade ett ganska bra läge, men passade motståndarna, för att de skrek: "passa", det borde klassas som fusk från deras sida, eller det kanske det redan gör? Om inte, så borde det skrivas in en ny regel i alla sporter att man inte får fuska på det sättet. Eller så kanske man ska vara en bra spelare och kolla vem man passar innan man kastar iväg bollen..


Får man ont av att testa blodtrycket?..

..Eller är det bara för att jag tog sprutorna igår? Jag kanske bara är lite klen, eller så har jag kanske en allmän skräck för sjukhus som jag inte vet om.. Jag har i alla fall ont i armarna idag, jag hoppas verkligen inte att det kommer bli som med svinissprutan. Jag hade ont i en vecka efteråt!

Vattenpolo är vansinnigt roligt!

Jag har varit simmare under tio år av mitt liv. Simning har sina ljusa stunder och kan vara ganska skönt, men när jag hade simmat 10 timmar i veckan i fem års tid var det inte alltid lika roligt att gå till träningen. Detta i kombination med att jag hade ett dåligt immunförsvar, vilket innebar att jag var sjuk ungefär varannan vecka. Det är inte jätteroligt när man satsar på en sport. Varje gång efter en sjukdom var jag då tvungen att börja om på nytt och jobba upp grunden, istället för att kunna fortsätta och utvecklas. Det här ledde till att jag frågade min tränare om det var okej att jag tog sommarlov från träningen redan i maj. Det var okej och jag hade väl inte planerat att vara i badhuset speciellt mycket under den tiden. Men så träffade jag några av tjejerna som spelade vattenpolo och tänkte att jag kunde testa vattenpolo och vara med en träning. Det här var för två år sedan. Jag tog inte upp simningen efter sommarlovet, efter en gång på en vattenpoloträning kunde jag inte sluta. Det var inte bara det att det var en lagsport så att man gjorde saker tillsammans, eller att det var en bollsport så att inte allt fokuserades på simningen. Att alla var så trevliga och snälla mot mig gjorde också sitt till. Jag tycker att alla, åtminstone en gång i livet, borde prova vattenpolo, det är så vansinnigt roligt!


Onsdagsmys!



Sprutorna gjorde ont, men jag lever, så nu blir det onsdagsmys!

I'm going down!

Spruträdd, ja, sedan i sexan när jag tog stelkrampssprutan. Inte panikrädd, men nästan, tillräckligt rädd för att få ont varenda gång i alla fall. Idag har jag lyckats boka in två sprutor på en dag, en klockan tre och en halv fyra, men jag får väl hoppas att det går bra..



hoppas i alla fall..



Prioritering

Björn Starrin skulle komma till vår skola och föreläsa för tvåorna idag. Vi hade tänkt gå på det på vår sovmorgon, det hade säkert varit jätteroligt och det är lite synd att vi missade det. Men vår sovmorgon var till klockan elva och eftersom jag var så vansinnigt trött igår så kändes det smartare att vara hemma och sova. Så sömn prioriterades idag och nu är jag ganska pigg! :)


Vassa klor..

Det var en bra träning idag. Fast jag måste nog klippa mina naglar. I vattenpolo kollar domaren att alla har klippt naglarna innan match, man kan rivas så hemskt annars. Både med flit och oflit. Jag gjorde både och idag.. Men det blir så hemska rivmärken.

Efter träningen så kvällsfikade vi, jättegott! Både äggmackor, (jag missbrukar det lite, eller jag tycker förstås inte det, för det är gott, men andra gör det..) och semla!






Religionsprov, fysikprov, samhällskunskapsprov..





..men idag blir det fysikplugg innan träningen.


Trött!

Jag är helt galet trött. Men jag tänkte på en sak igår. Det är ganska konstigt, jag brukar tänka att nio timmar är ganska lång tid att sova, medan åtta och en halv är alldeles för kort. Det skiljer en halvtimme, jag menar så stor skillnad är det inte mellan nio timmar och åtta och en halv. Men jag har i alla fall kommit på nu att nio timmar också är alldeles för kort. Helst skulle jag vilja ha en sådan maskin som de har i "Tillbaka till vintergatan" där man sova en timme fast får fem timmars sömn, det vore nice! :)

Träna, träna, träna..

Ibland är det mycket skönare efter att man har tränat än innan. Det tycker jag är lite konstigt. Man vet ju hur skönt det är efter att man har tränat och oftast så är det inte så tråkigt jobbigt när man väl tränar heller. Ändå händer det att man drar sig för att börja träna. Så är det sällan med vattenpolo, för det är så jätteroligt jämt. Idag skulle vi dock gymma, och ja, det var lite segt innan, men nu är det skönt :)


Nöjd

Åh, när jag var liten så brukade de spela låten "nöjd, nöjd, nöjd" på Bolibompa, den var bra, för han var så nöjd hela tiden, killen i musikvideon. Jag kommer ihåg att han tappade sin glass, men fortfarande var nöjd, tänk var skönt! ! :)


GODmorgon

Åh, allt blir så himla mycket bättre om man är på bra humör. Imorse när vi kom till skolan hände det två saker som förmodligen inte hade varit speciellt roliga om jag inte hade varit på bra humör. Först, när jag hade låst min cykel, halkade jag och landade på rumpan. Sedan när jag skulle gå in genom dörren gick det knappt att öppna den, det var en stor isklump ivägen så den gick bara att öppna dörren så att det blev en glipa på ca. 40 centimeter. Det hade kanske inte varit så roligt om det hade varit bråttom och stressat, men det är ganska kul när sådant händer och man är på bra humör!



Springa i elva minus!

Vi var ute och sprang förut, det var elva minusgrader ute. Det var faktiskt jätteskönt när vi väl kom ut, frisk luft och sådär, men det tog nästan längre tid att klä på sig innan än vad det tog att springa. Det är lite svårt att veta hur mycket kläder man ska ha på sig när det är så kallt. Men jag körde på dubbla långkalsonger och mjukisbyxor, en t-shirt och två tröjor och dubbla strumpor, öronband och mössa! Jag höll mig ganska varm, men hade missat halsduken. Så trots 20 minuters påklädning så kunde jag ha fått köldskador, nästan i alla fall.. På kvällen tittade vi på Wallander, den var bra faktiskt :)


Duktiga killar!

Killarna i Karlstad Vattenpolo spelade match idag, de var verkligen jätteduktiga, matchen slutade oavgjort 8-8, men då ska jag säga att Karstad låg under med två mål när det var två minuter kvar, så det var vansinnigt spännande! Men det är så roligt att kolla på de matcherna där det både är äldre och yngre spelare med. Särskilt när en kille på 60 kilo går på en kille som väger 120 kilo! Den lilla killen var från vårt lag och den stora från det andra, ändå var det vår kille som fick bollen! :)


Lördagstips!

Det finns många som tycker att glass är gott och jag är en av dem. Det som är så bra med glass är att man kan variera den så mycket. Man kan ha olika sorter, men också olika tillbehör. När vi äter glass hemma så är det många tillbehör som gäller. Då kan alla få sin glass som de vill och det blir extra gott!


Korsord är coolt!



Håltimme och korsord, värt faktiskt! Det är faktiskt väldigt roligt när man gör det tillsammans och så känns det så bra när man lyckas ;)

Längdskidor är kul!

Idag på idrotten var det längdskidåkning för dem som ville, det är faktiskt askul! Det roligaste var väl kanske när vi ramlade och knappt tog oss upp, men själva åkandet var också roligt!




Galet roligt!

Roliga onsdagen !


Igår var det roliga onsdagen, den dag i veckan när det verkligen är okej att göra roliga saker utan att behöva tänka på allt som man borde göra. Det finns ingen lag som säger att det måste vara så, men jag tycker att det är asbra. Så igår blev det chokladbollbak, film och popcorn!






Snö !

Det är sjukt kul med snö faktiskt, vi var ute och skottade, men det slutade såhär!



RSS 2.0