Fler bilder (och en snopp..)

Filmen var bra, nu är det sovdags, ha en bra kväll!

 

Någon hade gjort en snopp i sanden när vi kom tillaka till Koh Tao..


Koh Nang Ngyan

Dagen började tidigare idag, jag vaknade av att jag hade drömt mardrömmar och låg och grät, inte så jätteroligt. Därför gick jag upp trots att jag hade kunnat sova längre, väntade en stund och gick tillslut in och väckte Sebastian. Vi spenderade dagen på grannön, väldigt fin och det var hyfsat väder, lite dis hela dagen, men solen syntes ändå.

Nu har vi jobbat en stund med hemsidan. Det har gått mycket bättre än igår, när jag laddade upp en sida på internet, utan bilder. Problemet igår löste jag dock snabbt och idag har vi inte stött på några större problem.

Vi köpte den andra Batman filmen förra veckan, men den fungerade bara en timme, idag visar de den på en av restaurangerna här, så där tänkte vi äta ikväll.

Förhoppningsvis är internet lite snabbare när filmen är slut, för då kommer det fler bilder :-)

 

 

 




Hur man botar en sjukdom

Sebastian trodde att min sjukdom igår berodde på tre saker:

*För dålig kost

*För lite vatten

*Väderdepression



Därför har jag idag:

*Ätit både spaghetti och köttfärssås och tacos (och bananasplit, vi delade den :-))

*Druckit mängder med vatten (jag har i stort sett vart konstant kissnödig idag)

*och njutit av att det var sol idag. (Jag somnade med benen i vattnet, liggandes på mage vid strandkanten och låg där i säkert en timme, enligt Sebastian i alla fall)










Fröken fräken har gått och blivit sjuk

Feber är det som gäller för tillfället, är det hot eller not? Både och skulle jag säga. Morgonen började bra, lugnt, Sebastian sov 1,5 timme till efter att jag vaknat vilket innebar att jag kunde sitta ute på balkongen och njuta (av regnet, nej men ärligt, det var ganska mysigt).

Sedan skulle vi gå iväg och jobba med hemsidan. Det gick sådär. Internet fungerade inte på min dator och jag hade ont i huvudet, feberont. Därför pallrade jag mig hem.

Sebastian har duktig jobbat med bilderna och dessutom fått fantastiska bilder av vår granne som han får använda.

Jag har klarat mig ganska bra, sängliggande med datorn i knät, jag har mestadels kollat på film. Men för inte så länge sedan så sprack det. Jag bröt ihop, huvudet värkte alldeles för mycket och en nöjd Sebastian fick mig att äta en ipren och dricka väskeersättande. Jag upptäckte också att det inte är så smart att dricka den liggandes, den tenderar då att fastna i halsen och sedan sprutas ut igen.



Min snälla pojkvän gick och köpte mat åt mig (skäll inte på honom om ni inte uppskattar mitt val av middag, det var trots allt jag som beordrade honom att köpa den.) Här kommer maten, eller "maten" om ni så vill i den ordning jag konsumerade den:

*Chokladglass (det är bra att äta glass när man har ont i halsen, det lindrar, men det lindrar också feber, värmen i mitt huvud)

*Pannkaka med choklad och banan (det är bra att äta frukt när man inte mår bra för att få i sig vitaminer och det är i stort sett den frukt som finns här, nästan i alla fall)

*Nudlar från 7-eleven (det är bra att få is ig kolhydrater när man är sjuk, det ger energi).

Anledningen till ordningen är, först glass, annars smälter den, sedan pannkaka, så att den fortfarande skulle vara varm och sist nudlar, för att det var de som var kvar.



Något helt annat:

För er information så är det en homosexuell "ganska" kraftig kille som jobbar på 7-eleven som är kär i Sebastian. Vilket inte bara innebär att Sebastian får sötsliskiga leenden av honom när han är där och handlar utan också att tjejerna som jobbar där håller på att skratta ihjäl sig varanda gång han går in i affären.

En annan ganska intressant upplevelse som jag var med om idag var när jag var inne, också, på 7-eleven och skulle betala. Det var jag och en kille till i affären och han gick omkring i butiken och var således inte vid kassan. Förutom oss var det fyra kassörskor, frågan är då bara, varför tog det så lång tid innan någon upptäckte (egentligen brydde sig, för de såg att jag stod där) mig så att jag fick betala. Det kanske beror på att de hellre vill att Sebastian går dit och handlar (de vet att vi är här tillsammans), men vem vet?


Här kommer de efterfrågade "hur bor ni?" bilderna:











Här är vår utsikt på morgonen, det har varit solsken hittills, men nu det senaste har det regnat och inte blivit något med det.

Ha det så bra! :-)

Regnet det bara öser ner!

Yes, imorse vaknade jag av att regnet ÖSTE ned och åskan dundrade. Efter att Sebastian också vaknade hörde vi en fruktansvärd smäll, vi tror att blixten slog ned någonstans, men vi vet inte vart.

Regnet fortsatte att falla fram till en lång bit efter lunch, när det slutade. Vi har dock inte sett skymten av någon sol på hela dagen.

Vi har tagit vara på vädret, vi har jobbat stenhårt med hemsidan. Tack vare den fina hjälpen vi fått från Olle och Karl och lite internet research så är arbetet med hemsidan nu i full gång.

Regnet har lockat fram en hel del djur och grodor som är mindre än en centimeter långa hoppar omkring på gatan till vårt rum (det ligger en damm i närheten av vårt rum där det har simmat grodyngel sedan vi kom hit, så vi misstänker att smågrodorna kommer därifrån). Dessutom var det, relativt sett, riktigt stora ödlor på väggen utanför när vi skulle gå till affären.



Nu på kvällen är det film som gäller, men för tillfället är Sebastian iväg och skypar så vi har gjort ett avbrott i tittandet.



och så sist; här är en bild på en kille i poolen (när vi var där och fotade) vars leksaksbåt hade flutit iväg, han var således tvungen att simma och hämta den. Så åldern på dykarna här varierar ;-)


Men med bilden vill jag också säga: Jättemycket lycka till imorgon lillebror på simtävlingen, du är så duktig som ska simma alla simsätten! Simma fort!


Det är inte yr.no som gäller alltså..

Bra dag, det stod på yr.no att det skulle bli regn idag, men regnat har det inte gjort. Tydligen använder inte norrmännen den sidan, (jag tog förresten fel, det var tre norrmän i gruppen, en kille och två tjejer) den får gärna stämma när det är bra väder, men när det nu visar regn så får vi väl hoppas att de har rätt som inte använder den.

Vi var med när de började på sitt andra steg idag, på det första dyket såg vi en drakfisk och på det andra såg vi något som vi tror var en tonfisk, 1,5 meter lång..

På kvällen gick vi till piren och åt och kollade lite i affärer, vi drog slutsatsen att vi nog trots allt har den bästa shoppingen på gatorna som ligger precis här där vi bor.

Nu är det snart sovdags, ha det så bra!





På väg mot receptionen från poolen när vi hade fotat där..





Här utanför brukar vi dyka :-)







Till mamma: Här har de inte Starbucks, de har Starfish ;-)



Sebastians middag

Strålande!

Bra dag idag, strålande vackert väder! Så bilderna vi tog på dykarna i vattenytan verkar bli jättebra! Vi var också med själva nere i vattnet, men sikten var tyvärr inte så jättebra så bilderna därnere blev inte så jättebra. Men eftersom jag brände sönder mina knän den tredje dagen vi var här, jag missade att smörja in dem, så har det börjat flagna nu. Under vårt andra dyk för dagen var det en fisk som åt på mina knän, den var kanske fem centimeter lång, lite äckligt i och för sig, men det var ganska coolt!

På kvällen följde vi med gruppen ut och åt, vilket var riktigt trevligt.

Imorgon ska vi följa med delar av gruppen, de som valde att fortsätta till steg två på kursen, ut och dyka och ta bilder. Men nu är det snart sovdags för det var tidig uppstigning idag.. Godnatt!




Till mina bröder! :-)




AC2!

Just nu sitter vi på vår favoritrestaurang hittills, AC2, de har trevlig personal, god mat och fint läge. Som de flesta restaurangerna som vi varit på ligger den inte många meter från stranden och har dessutom relativt bra "gratis" internet. (Det finns inga gratis luncher, som vi har fått lära oss i samhällskunskapen ;) vi måste ju köpa något för att få sitta här och idag blev det en flaska vatten.)

Jag har nu, kanske, fått bättre koll på hur jag ska göra med hemsidan och Sebastian jobbar på med bilderna. Men vi börjar blir hungriga och tänkte äta snart. Idag blir det spagetti och köttfärsås, jag betvivlar att den är lika god som den min bror gör, men det blir nog bra!

Här kommer fler av de undervattensbilder som jag har utlovat:













Just det, jag måste bara säga att vi sov gott i nybytta lakan för första gången sedan vi kom hit!


Vi är okej!

Vi är okej, Sebastian mår bättre och jag mår också okej (börjar få lite ont i halsen dock), det däremot gör inte Herr Internetuppkoppling. Just nu bara strular den och strular den, därför blev det inget inlägg igår.

Vi fotade när Sandras grupp var i poolen igår och jag tror att det blev några ganska bra bilder, och det är en jättehärlig grupp!

På kvällen åt vi på en restaurang som visade The Beach med Leonardo DiCaprio, bra var den.

Just nu sitter vi på en restaurang som har bra internet. Sebastian fixar med bilderna och jag ska försöka fixa med hemsidan som vi har fått i uppdrag att fixa.

Jag återkommer senare!

Undervattensbilder!

Otroligt fint väder idag! Men Sebastian har förmodligen blivit matförgiftad och blev därför liggande inomhus. Jag tittade till honom en gång i halvtimmen och vid tre bestämde vi oss för att åka till en läkare. De hade en internationell klinik och dit åkte vi. Sebastian var nöjd, men jag tyckte att det kändes lite obehagligt att doktorn i stort sett bara klämde på magen för att sedan konstatera att det ”förmodligen” var en matförgiftning. Han fick i alla fall medicin och vi tog taxin hem, precis lagom till att jag skulle börja känna mig illamående. Jag tror dock inte att det är matförgiftning i mitt fall utan snarare en avsaknad av ordentlig mat, igår hann vi inte äta ordentligt eftersom vi med kort varsel fick veta att vi skulle fota på festivalen (eller skulle och skulle, det var vi som sade ja till att vi kunde, men det var i alla fall inget som vi hade planerat i förväg) och idag har Sebastian knappt rört sig ur sängen och jag har inte känt mig speciellt lockad att gå själv och äta när han låg ensam i rummet.


Klockan fem började en ny Open Water Diver-kurs (grund kursen), på svenska med vår instruktör Sandra och jag var i klassrummet och fotade när hon introducerade kursen. Vi var fyra stycken när vi gick kursen, idag var de tretton! Men det kommer komma en instruktör till så det blir två mindre grupper. Det var en blandad skara, några ungdomar, två muskelknuttar, en norsk kille och en familj med två killar där den yngsta var nio, tio år. Jag pratade med några av tjejerna som var jättetrevliga. Jag tror att det blir en rolig grupp att följa. Imorgon ska vi ta kort på dem både över och under vattnet när de gör sitt bassängdyk. Jag hoppas verkligen att Sebastian mår bättre då. Han har fått i sig lite mat och sina mediciner så nu mår han aningens bättre.


Jag hoppas att ni uppskattar undervattensbilderna, för det kommer komma fler!





En sådan fisk som den övre fisken simmade runt oss när vi gjorde övningar i den första kursen och den undre fisken är en stingrocka med blå, nästan självlysande, fläckar på ovansidan.







Jag tycker nästan att det är roligare att titta på fiskarna och djuren i sanden än på de färgglada fiskarna, för i sanden är de mer kamouflerade och då blir det roligare när man hittar dem.



Grymt närgången fisk, den simmade på riktigt in i kameran, Sebastian tror att vi var inne på hans/hennes revir.



Jättesöta, jättesmå fiskar de gula och så matchade de det gröna så bra!


Det kommer mera, det kommer mera (imorgon..)

I am terribly sorry, men vi har haft problem med internet nu på kvällen och det kommer därför inte att bli något långt inlägg och bilder kommer imorgon. Men då ska ni få se på undervattensbilder minsann! För nu har vi fått dem och det var över 300 stycken tror jag! :-)

Idag har vi i alla fall haft möte med vår handledare, vilket gick mycket bra, jag hann med att springa en stund och sedan fotade Sebastian på Koh Tao festival, Sandra, vår instruktör representerade den dykskolan vi gör vår praktik på och hon vann två av tre möjliga priser i den tävling hon var med på, vilket var roligt.

Imorgon ska vi ta klassrumsbilder till hemsidan vi ska förnya, men nu är det läggdags för längesedan, godnatt!

Nu är vi advanced divers!

Idag dök vi helt själva, hela tiden. Vi klarade oss alldeles utmärkt, det enda missödet var att Sebastian andades upp sin luft så snabbt att vårt första dyk blev lite kortare än vad det skulle ha varit. Idag hade vi med oss en undervattenskamera på de två dyk vi gjorde också, så när vi fått bilderna kommer ni att få se lite av vad vi har sett. Bland annat tog Sebastian kort på en jättefin orm, svart- och vitrandig, jag tyckte att den var fin och simmade efter en stund, tills Sebastian drog mig i fenan, han menade att den var giftig. Mycket riktigt, när vi gick in på aftonbladets hemsida på eftermiddagen hade de skrivit en artikel om vithajar och listat havets farligaste djur, ormen kom på plats nummer två. Om man blir biten av en sådan orm får man hjärtstillestånd efter 6-12 timmar. På nionde plats kom stenfiskar, fiskar som ser ut som stenar, till dem hör bland annat skorpionfisken som vi såg i förrgår, riktigt häftig, jag var kanske tre decimeter ifrån den med ansiktet när Sebastian rykte bort mig. Men oroa er inte, djuren är inte farliga om de inte känner sig hotade och gör man inget mot dem så gör de inget mot en själv heller.

 

På kvällen skulle vi leta upp det pizzastället som vår instruktör rekommenderat, vi gick och gick och gick och hade ingen riktig koll, tillslut sade Sebastian att vi skulle ta första bästa, men vi hade ju sagt att vi skulle äta pizza. Efter att ha frågat om vägen hittade vi till slut en pizzeria, inte den vi skulle till dock. Det tog ganska lång tid att få maten, men precis efter att jag givit kocken mitt onda öga (han såg det förstås inte) så fick vi maten, som var god. När vi var på väg hem upptäckte vi att pizzerian vi skulle ha gått till låg precis bredvid, och då menar jag vägg i vägg, den restaurangen vi åt på.




Fint på Koh Tao festival, vi vet dock inte vad det är för något..



Man blir rejält trött av att dyka, här sov jag på båten.



Här dök vi!



och till Tobias: Ja, det var mycket mareld, riktigt fint!


Avancerat värre!

Idag började vi på nästa steg på dykarutbildningen, advanced-kursen, vilket innebär att vi får gå ned så djupt som till 30 meter. Idag var jag som mest nere på 29,3 meters djup, vi gjorde också ett dyk helt på egen hand, bara jag och Sebastian, med en karta under vattnet och ett nattdyk, man dyker alltså när det är kolsvart ute med en varsin ficklampa under vattnet. De var häftiga på sina sätt alla tre, men nu är vi vansinnigt trötta och ska njuta av pannkaka med banan och choklad! :-)



Dykdator och kompass redo!



Regulatorns andrasteg (den man andas i under vattnet)



Många regulatorer (de som styr luften från tuben)



Häftiga prylar!





Man blir vansinnigt trött av att dyka tre dyk pöå en dag, särskilt när det sista dyket sker när det är mörkt ute.




Dagen i bilder, vi klarade kursen!


Bilder!

Igår hade vi teori på morgonen i ett klassrum med air-condition. Vårt rum som vi har en fläkt istället och det finns inget varmvatten. Många skulle nog klaga på detta och många har vi hört klaga på att det är för varmt i deras rum, men oss passar det faktiskt bra. På natten blir det tillräckligt svalt i rummet för att vi ska ta på oss filten, jag tror att det kan bero på att rummet ligger i skugga under den största delen av dagen, och efter en lång dag med allt vad vi gjort är det ganska skönt att duscha svalt.

 

Teorin gick i alla fall bra och sedan hade vi bassängdyk på eftermiddagen, vilket innebar att vi övade på att sätta ihop dykarmaskinerna, det är MYCKET att tänka på, men vi gjorde det också MÅNGA gånger innan vi hoppade i vattnet, för att andas under ytan för första gången. Vi gjorde ett antal övningar, men jag måste säga att den bästa var när vi lärde oss hur man tömmer masken på vatten under vattnet. Jag blir alltid så störd när vatten kommer in och stör när man är i vattnet. Det kan vara så att mina ögon är lättirriterade, de blir ordentligt röda när jag tittat under vattnet under en vattenpoloträning. Men det var riktigt enkelt att tömma masken på vatten när man väl förstod hur man skulle göra.

 

Enligt önskemål från lite olika håll åt vi både ordentlig frukost, lunch och middag igår, inga nudlar från 7-eleven med andra ord. Till frukost åt vi rostat bröd med stekt ägg, till lunch åt jag hamburgare och ”french fries” och Sebastian åt fried rice. Middagen var den absolut godaste jag ätit hittills, jag följde det förslag jag fått och åt kyckling med chasewnötter och ris, SUPERgott och SUPERhot! Jag stoppade in en stor bit chilli i munnen i tron att det var en paprika, jag höll på att avlida. Det var så starkt så en av servitörerna kom fram och frågade om jag var okej. En servitör som kunde en del svenska fraser, det är inte så många som kan det här, för även om de är inriktade på turisterna så siktar de mer in sig på att ha bra service än på att charma med svenska fraser, men han var riktigt duktig den killen.

 

Både lunchen och middagen åt vi på samma restaurang, där man fick tillgång till fritt Internet, inte världens snabbaste, men tillräckligt för att man skulle kunna använda det. Förutom att internetet var en stor fördel så var det också jättetrevlig personal och god mat, därför åt vi både lunch och middag där idag också. Vi ska äta någon annanstans någon mer gång, men det känns bra att vi hittat ett ställe där både jag och Sebastian kan äta mat som vi tycker är god. För även om vi inte skulle svälta ihjäl här så är det väl ingen hit att bara äta nutellamackor i fyra veckor..

 

Efter middagen igår så visades filmen ”Did you hear about the Morgans” med Hugh Grant, det är flera restauranger som visar både en och två filmer per kväll och just den filmen vill jag se, men som jag skrev igår så hade vi slutprov idag och läxa från igår till idag, därför valde vi att göra det vi skulle och hoppas att filmen visas igen på en annan restaurang.

 

Imorse klockan halv åtta var det samling för utfärd med en båt ut till en annan båt som vi sedan åkte ut med till den fantastiskt fina grannön, den som Koh Tao tydligen är mest känd för. Den ligger supernära och de två öarna som de andra ön består av kan man gå mellan på en smal strandremsa. Vi åkte dock inte ända fram till ön utan stannade en bit ut, för det var ju inte ön vi skulle utforska utan vattnet runt omkring.

 

En svartspräcklig- och en brunspräcklig fisk var de häftigaste fiskarna jag såg under de två dyk vi gjorde. Dessutom såg jag hur en eremitkrabba hade grävt ned sig i stranden och gick baklänges in i hålet och efter en stund kom tillbaka ut med sand framför sig för att göra hålet större. Det som var häftigt att se var hur två fiskar, som såg ut som pyttesmå ålar vaktade utanför hålet, när de kom för lång ut drog krabban tillbaka dem in. Det såg lite ut som häxan i Ariel och hennes två ålar!

 

Efter lunch var det provdags, femtio frågor på provet. Totalt har vi svarat på 80 frågor, en fråga var det vi hade fel på jag och Sebastian och båda hade fel på samma fråga, den sista.. Vi klarade kursen, för på sista provet där vi alltså hade 49 rätt räckte det om man hade 38.

 

Det är faktiskt en del människor som springer längs med stranden under de dagar som vi har varit där och hållit koll. Både jag och Sebastian har med våra joggingskor och idag blev jag sugen på att springa, vilket jag gjorde. Så med Sebastians ipod som jag hittade efter fyra dagars frånvaro, (på det ställe där vi förvarar saker som vi är extra rädda om, förstås) med Gyllene Tider i öronen så sprang jag fram och tillbaka längs med stranden, kanske 3 kilometer, medan Sebastian låg på rummet och läste i sin bok. Att springa var ett bra sätt att se saker på, man kommer långt relativt fort, men det häftigaste var när jag kommit till en av ändarna och bara hade 200 meter kvar. Jag satte mig ned på en sten, tittade på den tunna skiva av månen som syntes på himlen och på hur himlen blev mörkare och mörkare, tittade på ljusen och lyssnade på ”Jag sitter på en sten vid en sjö i en skog”, fast jag satt på en sten vid ett hav i Thailand.

 

Dagen idag avslutades med banan och chokladpannkaka och imorgon är det återigen tidig uppstigning, då ska vi göra våra två sista dyk innan vi kan få certifikat och då ska vi gå ned på 18 meters djup, 18 meter under vattnet alltså. Havet är djupt! ;-)





och nej, han har inte kissat på sig.

Idag blev det utan chilli ;-)

Jag tycker inte om att ta bort skyddande plast, men idag åkte policeplasten av!












Sand mellan tårna! :-)


Före springturen

och efter!


Slagen hjältinna?

Vi hade ett teoripass på morgonen imorse, vilket var intressant.

På eftermiddagen hade vi praktik utomhus, så nu har vi för första gången andats under vattnet ;-)

Vi fick en del i läxa till imorgon när vi ska göra slutprovet och vi ska samlas för att åka ut på havet med en båt och dyka där klockan halv åtta imorgon, vilket enligt vår dykinstruktör är "okristligt tidigt"! Därför blir det inte mycket till inlägg idag, men imorgon utlovar jag bilder och mer information om hur kursen varit (och vad vi ätit..) och ni får hålla tummarna för att vi blir godkända!

Men nu är vi MYCKET trötta och det sovdags så att vi är pigga imorgon, natti natt!

Dykarkursen har tagit sin början!

Dykkursstart hade vi idag klockan fem, det känns som om det kan bli riktigt roligt! Vi är bara fyra stycken, jag tror att det är lite, men jag vet ju faktiskt inte..

Förutom det så har vi idag ätit den, enligt mig, godaste middagen hittills; Pannkakor med bananer och choklad! JÄTTEgott! men det kanske inte räknas som middag..

Vi var duktiga idag också för vi var och handlade, toalettpapper i storpack och vatten, också det i storpack! Duktighetsgrej nummer två var att vi gjorde vår hemläxa direkt när vi kom till rummet efter kursen, och gjorde den jätteordentligt. Slutligen duktighetsgrej nummer fyra (eller jag vet inte om det är så väldigt duktigt egentligen) så har jag nu packat upp min resväska ordentlig och ställt undan den, (efter fem dagar i det här rummet) och så städade vi upp ordentligt.

För andra gången på kort tid så pratade vi med ett äldre par från Sverige, trevliga var de och även de, som det andra paret, berättade för oss om deras barn, Sebastians teori var att de saknar sina barn och därför dras till ungdomar.

Imorgon ska vi ha en teorigenomgång som börjar klockan nio och sedan ska vi göra bassängdyk efter lunch.

Puss och kram!






Dagens!

DAGENS HEMSKHETER:
* Det var två katter som bråkade på verandan mitt emot vår och skrek jättehemskt.

* Jag tycker att det är obehagligt med hundar utomlands och jag är liite hundrädd hemma också, så ni kan ju förstå min rädsla när det kom en hund och ställde sig en meter ifrån mig när jag

låg och läste på stranden och när det till mitt förtret kom ytterligare en hund och började slicka på den första, först i ansiktet och sedan i rumpan. Som tur var så gillade inte den första hunden detta, vilket resulterade i att båda hundarna försvann.

* Men det värsta var när vi kom hem till vårt rum halv nio på kvällen och hade varit borta sedan fyra och dörren stod vidöppen, hur det kom sig vet vi inte, men som tur var verkar allt vara där det ska.

DAGENS DISSAR:
* Den finska mannen i blöta, grå boxerKALSONGER som stod på stranden.

* Min första plats på stranden när jag låg och sov, det skvätte vatten från duschen och det kom en asiatisk släkt och hade släktträff en meter ifrån mig. (Sebastian satt då på den jättemysiga gungan.)

* Att inte Salem vann melodifestivalen när Björn Gustavsson var med, herre gud!

DAGENS HISSAR(INTE SOM MAN ÅKER HISS MED, UTAN POSITIVA SAKER..):

* 28,75 svenska kronor har vi använt till frukost, lunch och middag idag och då måste jag sägaatt jag åt en av de godaste luncherna hittills, nudlar från 7-eleven som vi värmde. Sebastian var inte riktigt lika förtjust..

* Vi har en asmysig veranda där jag satt och läste en stund mitt på dagen, i skuggan, omgiven av grönska.

* Det är roligt med svenskar som inte tänker på att det finns andra svenskar även på andra ställen än i Sverige, eller som allmänt inte bryr sig så mycket om vad de säger och säger ganska roliga saker.

Till min minsta bror: det finns så mycket häftiga djur här, idag var det en ödla som kröp på väggen i vårt rum och sedan försvann upp under en springa till taket!

 

Dagens fruktfråga:

*Vad är det för frukt/bär på bild fyra?


Fint väder!

Nu börjar vi äntligen komma in i tidsrytmen! Vi vaknade vid tio imorse när fåglarna kvittrade och himlen var blå utan för fönstret, så idag har det mestadels varit riktigt fint väder! Fågeln på bilden igår var förresten jättehäftig när vi satt och åt lunch, den lät som om den var åtta olika fåglar, det vill säga, den hade ett varierande kvitter!

Vi har ägnat den största delen idag åt att vara på stranden, och så har vi läst lite i dykarböckerna, det är intressant ! :) Dessutom tog vi en sväng förbi klipporna, eller stenarna kanske jag ska säga, som finns där stranden slutar, vi skulle kolla om det fanns någon mer strand bakom dem, det gjorde det inte, men det fanns bungalows som låg jättefint inne bland allt det gröna och vi satte oss på en av klipporna ute i vattnet, jätteskönt! Inte lika skönt på vägen tillbaka dock, envis som jag är så ville jag klara mig själv när vi gick tillbaka över stenarna i vattnet, med resultatet en fot som blödde så att klipporna blev helt blodiga. Det blev ett rejält hack i foten, men Sebastian som blev lite sugen på att bli läkare plåstrade om såren så bra, så förhoppningsvis blir det ingen infektion. Men det som också var lite roligt var att vi satt på några stenar närmare stranden innan vi gick ut på klippan med fötterna i vattnet, helt still satt vi, så stilla så att fiskarna trodde att vi var något annat. Nyfikna blev de i alla fall, de pickade på oss, Sebastian skrek så att jag skrek, han för att det gjorde ont och jag för att jag blev rädd. Dessutom låg det en svart sjögurka i vattnet, jag måste bara säga, förlåt, men det såg verkligen ut som en snopp..

Nu på kvällen har vi ätit på den mysitgaste stranden hittills, den låg precis vid vattnet, fast upphöjd och så satt vi under en stjärnklar himmel på kuddar på golvet och åt. Sedan gick vi ned och satte oss på stranden och avlutade med glass.

Nu tänkte vi snart läsa vidare i dykarboken och titta på en film.

Jag är ledsen för att det inte blir så mycket bilder idag, vi fixade internet på rummet, men det var ännu långsammare än det på internetcaféerna, vilket innbär att det nu har gått femton minuter och första bilden inte har laddats upp än, ändå har vi minskat filstorleken på dem för att det inte ska ta så lång tid, men vi ska jobba på problemet så att fler bilder kommer snart.

och om Björn Gustavsson ska vara med i Salems nummer i melodifestivalen ikväll så måste ni ju rösta på honom, åt mig i alla fall, Björn är BÄST! Annars så är det Ola eller Darin som gäller, men eftersom inte vi kan rösta så kanske ni kan göra det åt oss ;)?










Det verkar inte vara internet det är fel på utan min dator, för nu fungerar det att lägga upp bilderna, från Sebastians dator :)

:)




Soleksem :( Men de forsvann efter lunchen.

Klockan 02.33 Thailandsk tid vaknade jag imorse.. Efter att vi gatt fran internetcaf้et igar, gick vi och kopte glass pa 7-eleven, sedan hade vi tankt se pa en film innan vi somnade, 2012, det blev inte riktigt sa. Jag lade mig pa sangen nar vi kom till rummet och under den tid som Sebastian duschade sa somnade jag. Jag vaknade till lite pa natten och upptackte att jag fortfarande hade mina shorts pa mig och att det var slackt i rummet, men jag var for trott for att orka bry mig och somnade om igen. Men, nar klockan var 02.33 gick jag pa toa och kollade vd klockan var, sedan kunde jag inte somna om. Sebastian vaknade och upptackte att jag var vaken, men var sa trott att han somnade om igen. Helt ensam kande jag mig nar jag lag dar vaken mitt i natten langt hemifran. Klockan halv fyra vaknade Sebastian ordentligt, jag var sa trott sa att jag hade borjat grata.. Efter en stund av overtalning kollade vi till slut pa 2012, den var riktigt bra. Nar den var slut, strax efter sex, hade det blivit ljust ute. Jag hade ingen lust att somna om, jag var for pigg for det, lite markligt..

Halv sju gick vi ned till stranden och satte oss pa en sten i vattnet och tittade pa vattnet och pa hur solen borjade lysa upp allt mer av on. Restaurangen som hor till Ban’s Diving Resort, dar vi har praktiken, borjade fyllas med personal och eftersom jag holl pa att do av hunger, (Sebastian hade redan gjort nagot at sin hunger, han at upp en av mina Delicato dammsugare som jag hade med mig) sa gick vi och at, klockan sju.

Darfor var vi uppe vid poolen innan klockan var atta. Den var full med dykare, Sebastian laste i dykutbildningsboken och jag laste en vanlig bok och vi hade det allmant bra.

Till min fortvivlan, som den simfroken jag varit, var det en svensk mamma som ville lara sin dotter att simma: ”Vill du lara dig simma mๅste du gora ratt fran borjan”, sade hon och visade flickan hur hon skulle gora for att g๖ra rไtt och hon visade helt fel! Precis sๅ som vi hade problem med i simskolan att barnen gjorde och inte kunde lไra rไtt, men jag sade inget, vi gick och ๅt lunch istไllet..

Vi hittade en riktigt bra restaurang dไr vi ๅt lunchen, jag ๅt jไttegod friterad kyckling med n๖tter, men det var sๅ vansinnigt starkt! Nไr jag hade ไtit upp kycklingen och bara hade lite av gr๖nsakerna och n๖tterna kvar sๅ plockade jag ur n๖tterna och lade dem med riset f๖r att kunna ไta dem utan att det skulle bli f๖r starkt. Jag vet att man inte ska g๖ra sๅ, plocka ut och sๅdไr, men nไsta gๅng ska jag be dem att inte ha sๅ mycket chili i maten.





Efter lunchen lๅg vi pๅ stranden en stund innan det blev mulet, dๅ gick vi upp till rummet.. Tvๅ timmar sov vi.. Det ไr farligt att lไgga sig i sไngen nไr man sover sa konstigt pa natterna.

Vi hade tไnkt gๅ till det gymmet som svenskan rekommenderade igๅr, eller snarare det enda som finns hไr i nไrheten, men orken fanns inte riktigt efter att ha sovit, sa vi bestamde att vi skulle ga och kolla hur det sag ut och trana dar nagon annan dag. Det var lๅngt och nไr vi kom dit vi trodde att det skulle vara sๅ hittade vi det inte. Men vi hittade andra affไrer och en helt annan gata, vilket var bra.

Sedan var jag sๅ hungrig att jag mๅdde illa, eller jag tror att det berodde pๅ hunger i alla fall. Vi hade inte ไtit sedan ett och klockan var vไl kanske ๅtta nไr vi tไnkte ไta middag, hemma ไter jag alltid middag klockan fem sๅ ni kanske f๖rstๅr att jag var vansinnigt hungrig. Sebastian var n๖jd med sin mat, och min mat f๖r han fick ta det som inte jag ๅt, jag var f๖r hungrig helt enkelt. Sๅ jag ska ไta mackor med nutella pๅ innan vi gๅr och lไgger oss sedan.




Antligen dar vi ska vara!

Efter en sjukt lang resa, som borjade i tisdags morse och avslutades idag alltsa nastan tva gygn senare ar vi antligen framme pa Koh Tao!

Nar vi vaknade imorse efter att ha sovit fem timmar, mellan klockan 18 och 23 svensk tid sa var det plotsligt nagot som lat jattehogt.. regn, insag vi efter en stund, det bara oste ned. Sa vi fick borja med att packa om vara vaskor som egentligen var fardigpackade for farjan, det ar namligen inte sa smart att ha sin dator i en tygvaska nar det oser ner. Nar vi tagit oss de 25 metrarna fran vart rum till receptionen sag vi ungefar ut som om vi hade badat med kladerna pa oss.. Resten av dagen har ocksa varit mulen, men det var ganska bra eftersom vi ville se oss omkring har pa Koh Tao ochakte endel buss och bil och det ar inte jatteroligt om det ar for varmt utomhus. Nu ar det precis lagom varmt :)

Nar vi kom fram till on med farjan var det fullt med folk, vi skulle inte traffa var handledare forran sex pa kvallen och vi var har vid elva, men sa var det en bil som skulle ga till Ban's Diving Resort dit vi skulle och de var jatteschyssta och lat oss folja med.

Alla i Thailand ar sa himla trevliga och ler och ar allmant omtanksamma och en sak som jag inte visste om landet innan vi kom hit var att det ar manga transvestiter har. Det ar en "tjej" som jobbar i receptionen pa det stallet vi ar pa, ascool med losogonfransar och hela koret!

Men nar vi kom in i receptionen var det en svensk tjej dar som jobbade som forstod att vi var vi, ICAkassen som vi hade runt kameravaskan gav ivag oss, sade hon :)

Hon gav oss varsin dykarbok, och nr vi pratade med var handledare sa sade de att vi kan borja lasa i boken och vila upp oss efter resan for att darefter ta dykarcertifikatet innan vi borjar fixa med deras hemsida, jobba i receptionen och i shopen.

Jag ar verkligen HELT slut, sa nar vi fatt en stund vid poolen sa somnade jag och sov i tva timmar, nar vi sedan lyckades ta oss darifran somnade jag pa sangen i vart rum och sov i en timme innan Sebastian tillslut tvingade i mig en huvudvarkstablett for att jag skulle bli lite pigg.

Nu har vi precis atit grillat och tankte ga vidare till ett cafe som ligger lite langre bort om en stund.



Trott pa Arlanda i vantan pa att fa checka in



ASgod yoghurt!

Kladdkakan som kom som min raddare i noden pa flyget till Kina!

 



Pa flygplanet till Kina, precis i borjan.. Inte sa smart att sova direkt nar man satter sig i en timme, for att vakna nar man ska fa mat och sedan inte kunna somna om..



Pa den jattefina flygplatsen i Kina, dock var det lite laskigt for det fanns en miljon overvakningskameror typ..



Mysiga grillspett kopte vi av en mysig Thailandsk farbror som pratade glatt om en kille som kom och kopte minst tva grillsptt hos honom varje dag :)



Pappa vad ar det har for frukt, eller vad det ar?


Min middag :)


Sebastians middag!



Majskolv! :)


I Thailand!

I ett vantrum i vantan pa att fa board aplanet till Koh Samui. En samman fattning av resan:

Positiva saker:

*Mannen pa centralstationen i Stockholm i SJ disken som hjalpte oss med Arlanda express saker fast det inte var hans jobb, det var snallt!

*Det fanns papper inne i taxfree butikerna att torka av sig med nar man kladdat lappstift pa handerna!

*Det var ett riktigt stort och fint plan vi flog med till Peking

*Aven om flygplansmaten inte var sa jattegod sa var den uppskattad for det ingick en kladdkakebit!

*Vi agnade en stor del av flygresan at att skissa pa studentklanningar, vilket var roligt!

Mindre bra:

*Det var ett vansinnigt krangligt system pa arlanda nar man skulle ta mat

*Det kandes inte speciellt sakert att hon som kontrollerade att ingen hade bomber med sig i bagaget var mer intresserad av sitt eget utseende an av att kolla vaskorna.

Men nu ska vi ga och checka in, ha det sa bra sa lange!

Nu smäller det snart!

Imorgon bär det av till Thailand. Vi åker tåg från Karlstad till Stockholm klockan åtta på morgonen och kommer landa på Koh Samui, stället där vi ska tillbringa den första natten klockan fyra på onsdag, svensk tid. Det kommer således att bli en ganska lång resa. Men jag och mamma var och laddade upp med resematsäck förut, så jag behöver inte vara hungrig i alla fall. Mörk choklad med smak av hallon, nötter, Delicato dammsugare, och en drockyoghurt med kärlekssmak stod det: hallon och lakrits!

Den linje jag går på gymnasiet heter TIME och i den ingår tre veckors utlandspraktik under det sista året. Från början skulle jag ha åkt till Cypern, men i sista sekunden innan Cypernbiljetterna bokades fick jag tag på en kille som jobbar på ett dykarcenter i Thailand, det är dit vi ska. Men att boka billiga flygbiljetter till Thailand en månad innan avfärd är inte det enklaste, vilket ledde till att vi tog en resa där vi kommer vara borta fyra veckor i stället för tre, då detta var den billigaste flygbiljetten som vi hittade.

Vi hoppas att det kommer att finnas tillgång till internet där vi ska bo, eller det gör det eftersom det var genom hemsidan som jag hittade stället, men förhoppningsvis finns det något som för oss blir lätt att använda. Men vi kommer som jag skrev att resa i ungefär 36 timmar, får vi tag på internet så ska jag uppdatera och tala om vad vi är med om och får vi inte det får ni hålla tummarna för att det inte dröjer länge innan vi hittar internet.

Men nu ska jag sova tänkte jag, för vi kommer mellanlanda klockan tre på natten i Peking (svensk tid) på onsdag och kommer förmodligen inte att sova särskilt bra på ett par nätter nu. Men nu får ha det så jättebra här hemma och njuta av det fina vädret som har kommit!

En ny dag med nya äventyr!

Det första äventyret blir att skriva en bokanalys..

Bra dag!

Idag har det varit en riktigt bra dag, med packning som huvudaktivitet. Nu är den i stort sett färdig, men det känns lite skumt att jag har en mindre väska för Thailand 4 veckor än vad jag hade till Grekland för en vecka förra året, eller till och med mindre än vad jag brukar ha när vi åker iväg på matcher över helgerna. Matchpackningen kanske inte riktigt kan gillas dock eftersom jag brukar ha med hela mitt täcke i väskan då.

Vi har också tittat på filmen "Upp" som var riktigt mysig och så gjorde min bror en fantastisk avskedsmiddag som avslutades med en alldeles speciell kladdkaka!




Anledningen till att man inte ska glömma att man har en banan i en väska



i alla fall inte om man inte tänkt använda väskan på ett tag.. BLÄ!

:-)

Jag insåg igår att jag inte har några sommarskor alls som jag skulle kunna ta med mig till Thailand. Detta blir ju ett problem, eftersom vi åker på tisdag, därför blev det en sväng till stan för skoinhandling idag. Det gick jättebra, så nu har jag skor och dessutom en bikini!


Godmorgon världen, vilken underbar dag!

Så himla fint väder, jag blir så glad när himlen är klarblå, solen skiner och snön glittrar! Jag har precis avslutat en skräcknovell som vi ska skriva i svenskan, kanske lite opassande nu, för jag känner mig inte speciellt rädd.. Men jag måste bara säga, NJUT av det fina vädret!

Glass, glass, glass i stora lass!










Spruttagning!

Usch, jag tog den andra sprutan inför Thailand idag, men jag tänkte att om jag slappnar av så kanske det inte gör så ont. Jag är spruträdd, men det hjälper inte direkt att spänna sig för då gör det ännu ondare. Men det hjälpte inte att slappna av heller för när de sprutade in "giftet" så gjorde det jätteont och nu sitter jag här med ont i armen :(

Ute!

Mysig utedag! Först hämtade vi min bror i skolan. Sedan åkte vi och skulle åka pulka och grilla korv. Vi hade inte med någon ved för det brukar finnas på grillplatsen, vilket det inte gjorde. Men vi hittade döda kvistar i skogen som vi använde och fick till en riktigt bra brasa. Då blev det korvgrillning, banan med choklad och ballerinakex med kladdkakesmak! Sedan var det hoppbyggning i pulkabacken som gällde!










Korvgrillning på schemat!

Idag blir det grillning och pulkaåkning, mysigt!

Så GALET bra!

Filmen "The taking of Pelham 123" är en av de bästa filmer jag sett på jättejättelänge, vi har i och för sig bara sett halva, för vi var tvugna att ta kisspaus och göra nytt te, men än så länge är det en vansinnigt bra film!


Packning på gång

Nu är det packning som gäller en stund innan det blir filmmys. Det är bara en vecka kvar nu tills vi landar i Thailand!


Lillördag!

Onsdag, även kallad roliga onsdagen, eller lillördag. Men just med tanke på lillördag, så måste jag bara tipsa om en låt, de spelade den mycket på radio för ett år sedan, men den ÄR bra och man, i alla fall jag, blir glad av den!

Saturday Night med Erik Segerstedt är det som gäller!

Riktig mat!



Jag kanske inte är sämst i HELA världen på att laga mat, men duktig är jag inte i alla fall, så det brukar bli äggmackor när jag ska laga mat, men idag blev det "riktig" mat till lunch. Det kanske bör tilläggas att det är pappa som har lagat den, jag bara värmde den i micron..

Drömt i drömmen

Inatt drömde jag att jag hade drömt en sak som jag egentligen drömde då också. Det blev vansinnigt virrigt och låter säkert vansinnigt virrigt också, men så var det i alla fall..

Tisdagsmys!

Det är underskattat att ge bort ett restaurangbesök till någon. Det är väldigt mysigt! Idag fick mamma och pappa sin julklapp, bättre sent än aldrig, vi åt sushi!



och sedan bjöd de mig på fika :-)



och nej, jag åt inte alla tre chokladbollarna..

Hemmaspa

Idag gjorde vi ett hemmaspa:

Peeling till kroppen och ansiktet:

Socker och olivolja
(Vi höftade lite här, men det skulle vara ungefär 1 dl socker och 1 msk olivolja)

Ansiktsmask:

1 avokado
olivolja om man vill

Hårinpackning:

1/2 avokado
1/2 banan

Här ska man tvätta håret först och sedan ha i inpackningen. Ett tips är dock att mixa det så att det inte blir några klumpar. Det gjorde inte vi så jag fick anstränga mig för att få ut bananklumparna ur håret.


Det viktigaste är gurkan på ögonen förstås ;-)






Avokado och banan i håret..

Idag blir det mysdag med bad och hårinpackning, märkliga sådana som man kan göra själv hemma, med en halv banan och en halv avokado.. bilder kommer senare :-)

Sluta gnäll så vansinnigt!

Man kan gnälla på snön och tycka att den är pest och pina och att det är så vansinigt tråkigt med all snö. Tre månader med snö det är mycket, men är alternativet bättre? Slask, regn och mulet väder. För det kommer inte bli sommar och 20 grader i början av mars i Sverige, det bara är så. Istället för att snöa som det gör nu kommer det att regna om det blir plusgrader och är det bättre? När det för en gång skull är snö så kan man väl njuta av den? Det gjorde vi idag i alla fall!


RSS 2.0